Sobre (CAT)

Círculo de Leitores, Fernando Pessoa - Obra Poética, Vol. I

Círculo de Leitores, Fernando Pessoa – Obra Poética, Vol. I

Coorganitzat pel Centre de Filosofia da Universidade de Lisboa, pel Departament d’Història de la Filosofia, Estètica i Filosofia de la Cultura i pel Departament de Filologia Romànica de la Universitat de Barcelona el col·loqui internacional «Fernando Pessoa a Barcelona» està destina a la comunicació i a la discussió d’investigacions sobre les problemàtiques literàries i filosòfiques representades en les diverses escriptures del creador portuguès.

Es pretén contribuir, d’aquesta manera, a la consolidació de l’espai de recerca entre investigadors joves i investigadors amb una trajectòria consolidada de diferents àmbits internacionals.

S’espera contribuir al desenvolupament de les relacions entre institucions i agents acadèmics i culturals de Barcelona i de Lisboa. Dins de les possibilitats materials, el col·loqui s’obre a les contribucions de científics d’altres àmbits internacionals.

En el camí marcat pel «Col·loqui internacional Olhares europeus sobre Fernando Pessoa» (Universidade de Lisboa 2009), del «Encuentro internacional Fernando Pessoa, poeta y pensador» (Universidad de Valladolid 2010) i del Cicle Internacional de Conferències «Pessoa na actualitatunes» (Casa Fernando Pessoa 2011-2012), es procura donar visibilitat i seguiment a l’atenció que Pessoa ve mereixent en el camp d’estudis de la Filosofia. No obstant això, es convoca també a investigadors de Filologia i Lingüística, amb la intenció de proporcionar més intercanvis interdisciplinars.

Deja un comentario